Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret görüşmelerinin yavaş ilerlediğini işaret ederek Çin ithataına vergi artırımı tehdidinde bulunmasından sonra Çin heyetinin bu hafta Washington'a gerçekleştireceği ziyareti ertelemeyi değerlendirdiği belirtilmişi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Pazartesi günkü açıklamasında Çin heyetinin ABD ziyareti için hazırlandığını belirtti. Buna karşın seyahat tarihi ya da heyete Başbakan Yardımcısı Liu He'nin liderlik edip etmeyeceği sorularına yanıt vermedi.

Bakanlık sözcüsü Geng Shuang, Pekin'de gerçekleştirdiği bilgilendirmede “Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmeye çalışıyoruz.Size söyleyebileceğim Çin heyetinin ticaret görüşmeleri için ABD'ye seyahat etmeye hazırlandığıdır.” dedi.

Trump Pazar günü Twitter üzerinden paylaştığı iletide Cuma günü 200 milyar dolarlık Çin ithalatına uygulanan yüzde 10'luk vergiyi yüzde 25'e çıkarabileceğini belirterek Pekin üzerindeki baskıyı artırdı. Ayrıca Trump, yüzde 25'lik vergi uygulamasını henüz kapsama alınmamış diğer bir 325 milyar dolarlık Çin ithalatına genişletebileceğini ifade etti.