Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

SEFER YÜKSEL

Softtech Çin CEO'su Onur Yavuz, Çin ve Türkiye arasındaki teknoloji ve inovasyon köprüsü olmak istediklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji Programına konuk olan Yavuz, kurumsal inovasyon ve soft landing servisleri ile dış müşterilere Çin ve Türkiye arasında hizmet verdiklerinin altını çizdi. İş Bankası’nın yazılım iştiraki Softtech'in 2016 yılın ABD'de Silikon Vadisi'nde bir ofis ile yurtdışı yapılanmasını başlattığını kaydeden Yavuz, 2018 yılında da dünyanın en büyük ekonomisi olan Çin’deki teknoloji, inovasyon ve öncü iş modellerini takip etmek üzere bir ofis kurdukların söyledi. Temel misyonlarının İş Bankası'nın tüm dijital yolculuğunda, finansal teknoloji odağıyla başlayacak şekilde Çin ekosistemi ve Çin teknoloji girişim ekosisteminden fayda sağlamak ve oradaki örnek iş modellerini buraya aktarmak olduğunu belirten Yavuz, İş Bankası dışında perakende, otomotiv, üretim, endüstri 4.0 alanlarında çalışan müşterileri olduğunu ifade etti.

'İki temel servisimiz var: Kurumsal inovasyon ve soft landing'

Softtech'in iki temel servisi bulunduğunu kaydeden Yavuz, "Birincisi; Çin’i anlamak isteyen müşterilerimize sunduğumuz kurumsal inovasyon servisimiz. Burada inovasyon keşfi, girişim tespit ve filtreleme, market iç görüleri, PoC, vizyon ziyaretleri, ofis ve network kullanımı hizmetlerini sunuyoruz. Bir diğer servisimi ise Çin piyasasına girmek için hevesli girişimlerimize sunduğumuz Soft Landing Servisimiz. Burada ise pazar, ürün ve rakip araştırma ve analizi, Çin marketine göre ürün özelleştirme, ilk müşteri edinimi, satış ve dağıtım stratejisi hizmetleri veriyoruz" diye konuştu.

'Ülkemizden bir girişimi Çin pazarına başarılı bir şekilde sokmak istiyoruz'

Önümüzdeki dönemki hedeflerini de sıralayan Yavuz, "Önemsediğimiz üç büyük şey var. Birincisi İş Bankası’nın teknoloji, özellikle de finansal teknoloji öncülüğüne olabildiğince fayda sağlamaya devam etmek. İkincisi tüm temel dikeylerdeki büyük kurumlara kurumsal inovasyon servisi hizmetimizi inovasyon-as-a-service perspektifinden yaygınlaştırmak. Üçüncüsü de; ülkemizdeki başarılı bir girişimi Çin pazarına başarılı bir şekilde sokmak" dedi.