Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin'de milyarder sahibi Jack Ma'nın bir süre ortadan kaybolmasıyla ilgili gündeme yerleşen finansal teknoloji şirketi Ant Group'un halka arzıyla ilgili yaşananlar daha çok Çinli şirketin halka arz planını ertelemesine yol açtı.

Financial Times'ın Çin'in Star Borsası verilerinden derlediği rakamlara göre Mart ayında ülkede 76 şirket halka arz planını rafa kaldırdı. Bu rakam bir önceki aya göre iptal edilen halka arzların iki katından daha fazla erteleme yapıldığına işaret etti.

Çin'de Yıldız Pazar, "Çin'in Nasdaq"ı olarak biliniyor.

Sıkı kurallar planlanıyor

Çin, Şanghay’daki Nasdaq benzeri Star Borsasındaki halka arzlara daha sıkı kurallar getirmeyi değerlendiriyordu. Plana göre, şirketlerin teknoloji konusundaki yeterliliklerini kanıtlaması gibi birtakım yeni düzenlemeler devreye alınacak.

Daha önce Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’nun yeni düzenlemeleriyle, yatırımcıları ve firmaları korumak adına şirketlerin mali durumuna ilişkin denetlemelerin de artacağını belirtmişti.

Kaynaklar, sıkılaşan düzenlemelerin milyarder Jack Ma’nın Ant Grup’u gibi finansal teknoloji şirketleri için zorlayıcı olacağını, başvuruların dikkatlice inceleneceğini bildirdi.

Ant Grup’un 35 milyar dolarlık halka arzı, fintech regülasyonunda yapılan değişiklikler sonrası şirketin iş yapma modeli gerekçe gösterilerek Kasım ayında askıya alınmıştı.