Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD tarafından önemli tarım eyaletlerine  ziyaret gerçekleştirmeleri teklif edilen Çinli heyet ticaret görüşmeleriyle bir alakası olmadığını belirterek bu teklifi reddetti.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer’ın ofisi ziyaretin ayarlanmasına yönelik bir bilgileri olmadığını akabinde de Çinli temsilcilere henüz böyle bir ziyaret gerçekleşmemesini istedikleri bildirildi.

Çinli heyet iptalin yurt içi sebeplerden dolayı gerçekleştiğini bildirdi.

Konuya yakın birbirinden farklı kaynakların bildirimine göre, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He,  Ekim’in ikinci haftasında Washington’da gerçekleştireceği ziyaretle ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile üst düzey görüşme gerçekleştirecek .

İki taraf görüşmenin 10 Ekim civarında gerçekleşmesini umuyor.

Görüşmenin iptaline yönelik haber, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pekin’in ABD’den tarım ürünleri alımını artırmasıyla yapılacak kısmi bir anlaşma ile ilgilenmediğini belirtmesinin hemen ardından geldi.

Ticaret heyetinin üyelerinden biri olan Çin Tarım Bakanı Han Jun, ‘tarım turunun’ konuşulduğunu ama henüz sonuçlanmadığını belirtti.