Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya Ekonomik Forumu’nun 16. Küresel Cinsiyet Farkı Raporu’na göre geçtiğimiz yıl cinsiyet eşitsizliğinde bir miktar düzelme görülmesine karşın, tam cinsiyet eşitliği için gerekli olan süre 132 yıl olarak kaydedildi.

Cinsiyet eşitliği pandemi nedeniyle 30 yıl gecikse de pandemi etkilerinin azalmasıyla süreçte bir miktar iyileşme görüldü. Raporda; siyaset, iş, sağlık ve eğitim alanlarındaki cinsiyet eşitliğinin genel olarak arttığı söyleniyor. Eşitliğe ulaşmada 2021’de 136 yıl olarak belirlenen süre 132 yıla geriledi.

Dünya Ekonomik Forumu Genel Müdürü Saadia Zahidi Sanal; perakende, seyahat ve turizm sektörlerindeki Covid ile alakalı aksaklıkların kadınlarda uzun süreli işsizliğe yol açtığını söyledi. Bunun bir sonucu olarak kadın işgücünün, raporun yayınlandığı 2006’dan bu yana en düşük seviyede olduğunun altını çizdi.

Ülkede yaşanan ekonomik ve sağlıkla ilgili ani değişimlerden en çok kadınların etkilendiğini söyleyen Linkedin Küresel Kamu Politikası Direktörü Suzanne Duke yaşanan ekonomik dalgalanmalar, adaletsiz ve çalışmaya uygun olmayan iş ortamları sebebiyle kadınların zor durumda kaldığını iletti.

Liderlikte cinsiyet eşitliğini sağlayabilmiş tek bir ülke veya sektör olmadığını söyleyen Duke tam cinsiyet eşitliğinde olmamız gereken yerden çok uzak olduğumuzu vurguluyor.