Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Citigroup Inc., hazırladığı notta, şimdi altının daha uzun bir süre daha güçlü seyredebileceğini, önümüzdeki bir ya da iki yıl içinde muhtemelen ons başına 2,000 dolar seviyesini aşabileceğini ve yeni çevrimsel zirveler yapabileceğini kaydetti.

Banka, "Düşük ya da daha uzun bir süre için daha düşük nominal ve reel faizler, ABD-Çin ticaret savaşının da desteği ile artan küresel resesyon riskleri ve derinleşen jeopolitik anlaşmazlıklar bir araya gelerek hep birlikte yukarı yönlü altın ortamını destekliyor" dedi.

Notta, yüksek hisse senedi ve kredi piyasası değerlemeleri ve bununla birlikte güçlü merkez bankası ve yatırımcı alımlarının da pozitif altın görünümüne katkıda bulunduğu belirtildi.

Citigroup, "Altın piyasalarının, ABD iş çevriminin seçim belirsizliği ile birlikte daha yavaş büyümeye/resesyona dönmesinin etkisiyle, 2011-2013 nominal fiyat zirvelerini yeniden test edebileceği ve 2021/22 döneminde 1,800-2000 dolara doğru yükselebileceği konusunda artan bir olasılık olduğunu düşünmenin makul olduğunu görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Banka bu ayın başında 0-3 ay ve 6-12 aylık nokta fiyat hedeflerini ons başına 1,575 dolar ve 1,700 dolara revize etmişti.

Citigroup, "ABD'de tüketici ve potansiyel büyüme hikayesi şimdilik gücünü koruyor, ancak getiri eğrisinin tersine dönmesi gibi piyasa işaretleri ve Büyük Resesyon'dan bu yana en hızlı zayıflamasını gösteren öncü göstergeler konusunda daha endişeliyiz" dedi.

Altın Salı günü ons başına 1,489.61 dolar seviyelerinde seyrediyordu. Metal bu yıl yüzde 16 değer kazandı. Fiyatlar 2011 yılında 1,921.17 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.