Advertisement
HABERLER ABONE OL

Coca Cola İçecek yılın ilk çeyreğinde 403 milyon TL net kâr açıkladı.

Şirketin ilk çeyrek net kârı geçen yılın aynı döneminde kaydedilen rakamı neredeyse dörde katlarken, piyasanın 289-317 milyon TL arasında değişen beklentilerinin de oldukça üzerinde gerçekleşti.

Şirketin gelirleri yıllık bazda yüzde 43 büyüme ile 3,8 milyar TL'ye yükselirken 2,95 milyar TL olan piyasa beklentisinin üzerinde kaydedildi. FAVÖK geçen seneye göre yüzde 88 artış göstererek 733 milyon TL'ye yükselirken piyasa beklentisi 640 milyon TL'nin yüzde 15 üzerinde gerçekleşti.

Şirket yönetimi sonuçların ilk beklentilerinin üzerinde olmasına rağmen pandemi ile ilgili devam eden belirsizlikler nedeni ile 2021 öngörülerinde değişikliğe gitmedi.

Güçlü operasyonel sonuçlar ve kur kazançları pozitif katkı yaptı

İş Yatırım'ın analizine göre net kârdaki pozitif sapma operasyonel sonuçların beklentilerden güçlü olması ve kur kazançlarından kaynaklandı. Kurum, konsolide bazda yüzde 17,8 hacim büyümesi, fiyat artışları ve uluslararası operasyonların kur çevrim farklarının gelir büyümesinin temel etkenleri olarak öne çıktığını belirtti.

Oyak Yatırım'ın bilançoya ilişkin analizinde de yurtiçinde salgın koşullarına rağmen güçlü performans ile birlikte uluslararası alandaki operasyonların katkısına dikkat çekildi.