Advertisement
HABERLER ABONE OL

Eski Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Gary Cohn Pazar günü,  ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifelerinin ABD ekonomisine zarar verdiğini ve 2017’de geçen yönetimin büyük vergi kesintisinin genişleyici etkilerini baltaladığını söyledi.

Cohn Trump’ın tarifelerine referans vererek, “Bence Amerika Birleşik Devletleri'ne tamamen zarar verdi. Büyük bir bileşeni kaçırıyoruz. ABD'deki şirketlerden sermaye harcamalarını kaçırıyoruz” dedi.

Cohn, şirketlerin fabrika ve ekipman inşa etmek için çelik ve alüminyum satın aldıklarını, ancak metal tarifelerinin girdi maliyetlerini artırdığını ve vergi yasası uyarınca bu sermaye harcamalarını yazmanın faydalarını azalttığını söyledi.

Cohn CBS’e, “Bu yüzden aniden, şirketlere ekonomiyi canlandırma, tesisler inşa etme, istihdam yaratma ve ücretleri yükseltme gibi şirketlere sunduğumuz avantajlar, ihtiyaç duydukları girdiyi vergilendirerek bu avantajı ortadan kaldırdı” şeklinde görüşünü bildirdi.

Eski Goldman Sachs başkanı ve Trump'ın Baş Ekonomi Danışmanı Gary Cohn 6 Mart 2018’de "gümrük vergileri" tartışmalarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı.

 

 

CNBC