Advertisement
HABERLER ABONE OL

35 trilyon dolara sahip 500’den fazla yatırımcı hükümetleri küresel iklim değişikliği ile mücadeleye davet etti.

Bir grup yatırımcı tarafından gelen bu talep New York’ta gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesine yönelik artan farkındalığa katkı sağladı. Çarşamba günü, 16 trilyon dolarlık şirketlerin farklı yatırımcı ve yöneticileri şirketleri arz zincirleri için orman alanlarını tahrip etmeye yönelik politikalar geliştirmemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Londra merkezli İklim değişikliği üzerine kurumsal yatırımcılar grubu CEO’su Stephanie Pfeifer, “İklim değişikliği yatırımcıların portfolyoları için oldukça kritik bir konu ve bu konuyla ilişkili hem çok fazla fırsat hem de çok fazla risk var.  Doğru politikalarla hem iklim değişikliğiyle çevreci bir perspektifle mücadele edilir hem de yatırımcı portfolyoları güvence altına alınabilir.

Artan sıcaklıkların yatırımcılar üzerinde muazzam etkileri var. BloombergNEF tarafından yapılan araştırmaya göre, temiz enerji yatırımları bu on yılda 2.6 trilyon dolara yaklaştı fakat bu bile çevresel riskleri azaltmak için yeterli olmayabilir.

Geçtiğimiz sene bilim insanları tarafından Birleşmiş Milletler'e sunulan rapora göre, iklim değişikliğine katastrofik zararlarından kaçınmak için dünya çapında 2035’e kadar temiz enerjiye 2.4 trilyon dolar yatırım yapılması ve 2050’ye kadar kömür santrallerinin neredeyse tamamen bırakılması gerekiyor.  

Yeni teknolojilere yönelik sermaye akışındaki bu tarz bir değişiklik yatırımcıların hükümetlerden düzenleme ve diğer politikalar konusunda daha fazla şeffaflık talep edebilecekleri anlamına geliyor.