Advertisement
HABERLER ABONE OL

Son zamanlarda küresel finans sektörünün en büyük krizi olarak öne çıkan Credit Suisse'te hasara ilişkin ilk sonuçlar ortaya çıktı.

Banka, ilk çeyrekte 61,2 milyar franklık (69 milyar dolar) net çıkış yaşandığını belirtti. Bankanın açıklamasında bu çıkışların ılımlı olduğu vurgulandı. Bununla birlikte söz konusu çıkışların tersine dönmediği de ifade edildi. Varlık Yönetimi biriminde 1,3 milyar İsviçre frangı tutarında bir şerefiye değer kaybı kaydeden Credit Suisse, UBS ile birleşmesi sonuçlanana kadar iş ve operasyonlarına yönelik risklerin "daha da şiddetlendiğini" söyledi.

Açıklamada, Credit Suisse'in bu yılın ilk çeyreğindeki performansında, bankanın iflasın eşiğine gelmesi ve UBS Group tarafından satın alınmasına yönelik planların etkili olduğu belirtildi.

Credit Suisse'ten bu yılın ilk çeyreğindeki net varlık çıkışının özellikle geçen ayın ikinci yarısında arttığı bildirildi.

ABD'de geçen ay Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflası, Avrupa bankalarını da baskı altına almıştı. Bunun etkisi, İsviçre'nin en büyük ikinci bankası olan 167 yıllık Credit Suisse'de görüldü. Bankanın hisse senedi hızla düştü ve satış baskısı piyasa geneline yayılmıştı. UBS, devlet ve merkez bankası desteğiyle Credit Suisse'i 3 milyar franga satın almıştı.