Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'yı ziyaret eden konuğu Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le basın toplantısı düzenledi.

Son derece verimli, samimi ve yapıcı görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, "İkili gündemimizde yer alan konuları etraflıca gözden geçirdik. Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolar gerçekleşen ikili ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarma hedefiyle çalışıyoruz" diye konuştu.

Ortak İş Konseyi kurulmasına ilişkin anlaşmanın büyük katkı sağlayacağını ile getiren Erdoğan, "Sağlık ve tıp bilimleri alanındaki anlaşmayla işbirliğimizi tahkim etmiş olduk. Türk Yunan ilişkilerindeki birbiriyle bağlantılı sorunları da ele aldık" ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözü alan Başbakan Miçotakis, şunları söyledi:

"Bu pozitif ilişkiler çok olumlu bir günlük yaşamı gerçekleştirmemize yardımcı oluyor. Bu yaklaşım elle tutulur sonuç vermiş bulunuyor. Tabii ki bu sonuçları kazan kazan zemininde elde etmiş bulunuyoruz. Mesela ekonomi, yani yatırımlar artmıştır ve ekonomik anlamda işbirliği, ticaret işbirliği hacmi gün be gün gelişiyor."

İki halkın çok önemli bir inisiyatifin meyvelerinden yararlanmaya başladığını belirten Micotakis, 10 Ege adasında vize muafiyetinden yararlanıldığını dile getirdi.

Miçsotakis'ten sonra yeniden söz alan Erdoğan, Hamas'ı terör ögrütü olarak görmediğini belirtti.