Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler "Cumhuriyetçiler yumuşamaya başladı"

"Cumhuriyetçiler yumuşamaya başladı"

  • Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Corker, bazı Cumhuriyetçiler'in vergi artışları konusunda yumuşamaya başladığını söyledi

"Cumhuriyetçiler yumuşamaya başladı"
10 Aralık 2012, 12:04 Güncelleme :

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Senatörleri'nden Bob Corker, bazı Cumhuriyetçiler'in, mali uçurum görüşmeleri boyunca sosyal yardım reformunun masaya yatırılması karşılığında en yüksek gelirlilerin vergilerinin artırılması fikrinde yumuşamaya başladığını söyledi.

Tennessee Eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Corker, Fox Haber'de yaptığı açıklamasında mali uçurum konusuna bu şekilde yaklaşan ve oynanacak çok fazla kart olmadığının farkına varanların sayısının arttığını belirterek, "Hatta ben sosyal yardımlarda kesinti yapılması için bizim için en iyi yolun bu olduğunu düşünmeye başladım" dedi.

New York eyaleti Demokrat Senatörü Chuck Schumer da aynı programda Corker'ın yorumlarını olumlu bulduğunu ifade etti. Schumer, mali uçurum görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi için benzer duyarlılığın Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'den de gelmesinin gerektiğini kaydetti.