Advertisement
HABERLER ABONE OL

Balsu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Zapsu, Balsu Gıda'nın halka arzı ile ilgili yaptığı açıklamada “Yüzde 80 oranında ihracat yapıyoruz, ithalat yok. Biz finansmana ulaşamazsak, kim ulaşabilir? Net bir ihracatçıyız ve arkamızda sanayi var. Dünyada önümüzdeki 2-3 sene sıkıntı olabileceğini düşündüm. Kafamızda yatırımlarımız var. ABD ve Şili pazarına girmek istiyoruz. Onun da finansmanını ben bugün bu şartlarda borçla yapmak istemiyorum. Durum bu” dedi.

"Globalleşme bitmedi, durdu"

Bu yıl yapılan Davos Zirvesi’nin, biraz tek yönlü ve reklam içerikli olduğunu söyleyen Zapsu “Globalleşme Davos’ta söylendiği gibi ölmedi, durdu. Bu durum savaşla alakalı değil, Kovid ile başladı. Çin sınırlarını kapadı. Sınırlarını kapamak, 'Benim için en önemli şey kendim, kendi halkım demek' anlamına geliyor. Çin bütün dünyanın hammaddesini, yarı mamulünü, mamulünü verirken bir anda durdu ve lojistik krizi başladı. Ardından gelişmiş ülkelerin sağlık hizmetlerinin aslında ne kadar geride olduğunu bütün dünya gördü. İtalya’nın durumunu herkes gördü, ama kimse yardım etmedi. Globalleşme sınıfta kaldı. Buna karşın globalleşme başladıktan sonra onu durdurmanın imkânı yok” diye konuştu.

Zapsu “Dünya zenginleri 'tarafsız ülkelere' para getirmeye başladı. Türkiye için hakikaten büyük bir şans var” ifadelerini kullandı.