Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan İVME (İleri, Verimli, Milli Endüstri) Finansman Paketi ile ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.

Olpak değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Sayın Bakanımız Berat Albayrak tarafından açıklanan İVME Finansman Paketi ile iş dünyamızın ve sanayicilerimizin, özellikle üretim altyapısının daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hedef olarak belirlenen hammadde aramalları, makine imalatı ve tarım alanları için sunulan 30 milyar TL’lik finansman imkanı, üretimdeki iştahı da artıracaktır. Bu yeni destek paketi, özellikle son dönemde yatırım, istihdam ve üretim atağında etkin rol oynayacak firmalarımızın ihtiyaç duyduğu finansman açısından bir nevi can suyu olacak” dedi.

İVME Finansman Paketi’nin cari açığın azalması açısından da önemli bir rol oynayacağını belirten DEİK Başkanı Olpak, ”Temel çıkış noktası olarak hem imalat sanayini hem de ihracatı destekleyecek 30 milyar TL’lik bu desteğin en doğru şekilde kullanılması gerekiyor. Uzun vadeli ve uygun ödeme koşullarına sahip bu destek sayesinde, yüksek teknolojinin üretimin tüm süreçlerine nüfuz etmesi ve katma değeri yüksek ürünlerin öne çıkmasını bekliyoruz. DEİK olarak Türk iş dünyası adına, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile kıymetli kamu bankalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ümit ediyoruz ki, orta ve uzun vadede cari açığımızın azalması, stratejik sektörlerdeki üretim atağımızın sürdürülebilirliği ve istihdamın artmasına büyük katkı sunacak.” ifadelerini kullandı.