Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerine karşı yaklaşık 2.4 trilyon dolarlık bir teşvik teklifi hazırlamaya başladı.

Demokratlar tarafından hazırlanan plan, partinin çekişmeli seçim bölgelerindeki kanun yapıcılarından gelen virüs destek planı taleplerini de karşılayabilir.

Gelecek hafta Temsilciler Meclisi'nden geçebilecek olan tasarı, Mayıs'ta geçen 3.4 trilyon dolarlık paketten küçük olsa da Senato'daki Cumhuriyetçilerin kabul edebileceklerini belirttikleri miktarın üzerinde. ABD Başkanı Donald Trump 1.5 trilyon dolara kadar çıkabileceğini söylemişti.

Demokrat yasa yapıcı Dan Kildee, "2.2 trilyon dolardan ve 1.5 trilyon dolardan bahsettiğiniz zaman anlaşma bölgesine giriyorsunuz." dedi. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Senato Demokratik Lideri Chuck Schumer daha öncesinde Beyaz Saray'a 2.2 trilyon dolarlık paket için ikna etmeye çalışmıştı.

Senato Cumhuriyetçileri daha önce 1 trilyon dolarlık bir paket konusunda kendi içlerinde uzlaşı sağlayamazken, daha sonra 650 milyar dolarlık bir plan konusunda anlaşmış, ancak bu plan da Demokratlar tarafından yetersiz görülerek bloke edilmişti.