Advertisement
HABERLER ABONE OL

Temsilciler Meclisinde bulunan 70’den fazla Demokrat temsilci, seçim sonuçlarını kabul etmediği ve destekçilerini yürüyüşe çağırarak kaosa neden odluğu gerekçesiyle Başkan Trump’ın görevden azledilmesini istiyor.

Sözcü Yardımcısı ve Massachusetts Temsilcisi Katherine Clark, Trump’ı “Anayasa’ya ve ülkeye ihanet eden bir vatan haini” olarak tanımlarken başkanın görevden alınmasını talep eden en kıdemli kanun yapıcı oldu.

“Trump görevden alınarak ülkemizi ve insanlarımızı daha fazla tehlikeye atması engellenmeli” diyen Clark’ın yanında Demokrat New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez de Twitter’da paylaştığı bir gönderide sadece “azledin” yazdı.

Diğer bir Demokrat Massachusetts Temsilcisi olan Seth Moulton ise Trump’ın doğan bu şiddet ve karmaşadan doğrudan sorumlu olduğunu söylerken Başkan Yardımcısı Mike Pence’e Anayasa’nın 25’ci maddesini kullanarak kabineye liderlik etme çağrısında bulundu.

Seçilmiş Başkan Joe Biden ise “Demokrasimiz daha önce görülmemiş bir saldırı altında.” diyerek Başkent’in kendisinin de saldırı altında olduğunu söyledi.