Advertisement
HABERLER ABONE OL

Denizbank, Çin Yuanı dilimi içeren tek sendikasyon kredisi olması özelliği taşıyan işlemi yüzde 120 oranında yeniledi. Banka sürdürülebilirlik performans kriterleri ekleyerek gerçekleştirdiği sendikasyon kredisi ile 453 Milyon dolar tutarında yurtdışı kaynak sağladı.

10 ülkeden 15 bankanın katılımıyla gerçekleşen işlemde, kadın KOBİ’lerin finansmanı, Bankanın sera gazı salımlarının ölçülmesi ve çalışanların sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirilmesi performans kriterleri olarak belirlendi.

Emirates NBD’nin aracı banka olduğu işlem, Abu Dhabi Commercial Bank, Emirates NBD Capital ve ICBC Turkey Bank koordinatörlüğünde gerçekleşti. Emirates NBD Capital, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation işlemde ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) Koordinatörü olarak rol aldı.

Kasım 2021’de sürdürülebilirlik performans kriterlerine dayalı ilk sendikasyon kredisi ile 840 Milyon Dolar tutarında kaynak sağlayan Denizbank’ın, sürdürülebilirlik ilintili toplam yurtdışı finansman miktarı bu işlemle 1, dolara ulaştı.

Ateş: İlkemiz sorumlu bankacılık

Denizbank olarak sorumlu bankacılık yapmayı ilk günden itibaren prensip edindiklerini belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bugün itibarıyla sürdürülebilir finansmana dayalı borçlanma işlemlerimizin yurt dışı borçlanmalarımız içindeki payını yüzde 50’nin üzerine taşımaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yeni sendikasyon kredimizde, küçük ve orta büyüklükteki kadın işletmelerimizin finansmanını kendimize performans kriteri olarak belirliyoruz. Zira kadınların gücünü ekonomiye ve ekosisteme kazandırmadan yol alamayacağımızı biliyoruz. Diğer yandan, karbon ayak izimizi hesaplamak üzere, Genel Müdürlük binamız ve tüm şubelerimizin sera gazı emisyonlarının ölçümü ve denetimini taahhüt ediyoruz." dedi.