Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Bloomberg HT'ye bankacılık sektörünün son derece iyi durumda olduğunu, faizlerdeki düşüşün bankacılık sektörüne fayda sağladığını belirtti. Ateş konuya ilişkin "dengelenme süreci gayet sağlıklı şekilde gidiyor. Bu çerçevede de ekonominin artık çıkışa geçeceği, büyümenin olacağı bir ortam olacak..Risk maliyetinin arttığı bir yıl yaşadık ama Türk bankacılık sistemi sermaye yeterliliği, likiditesi ve yönetimleri itibariyle son derece iyi durumda" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlamadan önce 900 baz puan indirim beklediğini belirten Ateş şimdi ise MB'nin 150 baz puan daha indirim yapabileceğini söyledi.

Ateş "enflasyonda çok  dramatik bir düşüş gözlemledik, gelecek sene tek haneyi hedefliyoruz bu gerçekleşebilir. Ben 900 baz puan faiz indirimi beklediğini söylemiştim, herkes tuhaf karşılamıştı, ama toplam 1000 baz puan indirim oldu, şimdi bunun 1150'lere kadar yolu var ama reel faizi de çok fazla düşürmemek lazım." yorumunu yaptı.

KREDİLERDE BÜYÜME BEKLENTİSİ

Faiz indirimlerinin bankacılık sektörüne son derece hızlı yansıdığını belirten Ateş 2020'nin ilk çeyreğinden itibaren kredilerde büyüme olacağını söyledi.

Ateş içerideki dengelerin düzeldiğini, risk priminin de iyi yolda olduğunu belirtti ve "Aktifleri bu kadar ucuzlamış gelişen ülke sayısı az. Herşey yatırımcı iştahını kabartan yönde gelişiyor" şeklinde yorum yaptı.