Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sigorta şirketlerinin deprem bölgesine hem aynı hem de nakti yardımları hız kesmeden sürüyor. Sigorta şirketleri depremin ilk gününden itibaren yoğun şekilde bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, birçok sigorta şirketi depremzelerin barınma ve acil ihtiyaçları için seferber oldu.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi’nde iletilen bilgilere göre, Sigorta Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, deprem bölgesinde sigortalıları mağdur etmemek adına tüm tedbirlerimizi aldık. Bölgede sigortalılık oranı çok düşük, bu en büyük sorunumuz. Yaşanan büyük felaketin ardında artık tüm sektörün paydaşlarının bir araya gelip sigortalılık oranının artırmak adına devrim niteliğinde düzenlemeler yapması gerekiyor açıklamasında bulundu.

DASK: 3 milyar TL tazminat ödemesi gerçekleşti

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) deprem bölgesine yönelik yeni bir bilgilendirme metni yayınlandı. Metinde, hasar tespit süreçleri ve hasar ödemelerinin hızlı sürdüğü belirtildi. 10 Mart 2003 tarihli itibarıyla 3 milyar TL tazminat ödemesi gerçekleştiği söylendi ve sigortalıların yanında olmak için çalışmalara devam edildiği vurgulandı.

DASK ve konut sigortalarında 4 kata varan artış

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ise geçtiğimiz yıla oranla özellikle Doğu Akdeniz ve İstanbul’da DASK ve konut sigortalarında dört kata varan artışla karşı karşıya oldukları değerlendirmesini yaptı. Gülen, deprem bölgesinde yaşayan bir toplum olarak bilinç düzeyinin yalnızca felaketler sonrasında değil, her zaman devam etmesi gerektiğini vurguladı.

VHV Grup Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Maximilian Sthal, bu üzücü hadisenin arkasında Türk halkına koşulsuz destek ve dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Alman sigortacılık devinin Türkiye sigorta piyasasında iki tane iştiraki bulunuyor.

Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre, BES katılım sayısı 8 milyon 18 bin oldu ve toplam fon büyüklüğü ise 414.5 milyar TL oldu.

Yurt dışı sigorta gündeminde öne çıkan başlıklar ise şöyle oldu:

Çin’de dört aylık sürede 24 milyondan fazla kişi bireysel emeklilik hesabı açtırdı. Kasım’ın 2020’de yaşlılık sigortası sistemini tamamlamak için özel emeklilik planı uygulamaya konuldu, duyulmasının ardından geçen sürede 24 milyondan fazla kişi hesap açtı.

Allianz raporuna göre dünyanın dört bir yanında grevlerin, isyanları ve sivil kargaşanın artması bekleniyor. Raporda, işletmelerin de bu artan risk ortamında oluşturabileceği farklı tehditler konusunda tetikte olmaları gerekiyor çünkü bu önemli bir gelir kaybına yol açabilirseniz denildi.

Alman Reasürans şirketinden depremin maliyetini ilişkin beklenti paylaşıldı. Türkiye ve Suriye depremleriyle ilgili olarak felaketin tam boyutu ile ilgili güvenilir tahminlerin belirtilmesi için henüz çok erken olduğunu söylenildi. İlk çeyrekte için 200 milyon euro aralığında net zarar öngörüldüğü, 3.5 ila 4 milyar euro civarında sigortalı piyasa kaybı tahmin edildiği paylaşıldı.