Advertisement
HABERLER ABONE OL

“Türkiye Yüzyılı Ve Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi”nde dünyadan ve Türkiye’den konusunun uzmanlarını bir araya getirdi.

Enerji kayıpları, iklim değişikliğinin yanı sıra tüketicilerin bütçesini de olumsuz şekilde etkilerken, evlerde harcanan enerji her geçen gün artış göstermesi konuşuldu. Bu konuda değer yaratmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, yapılarda enerji verimliliği derneği çalışmalarına hız verildi.

35 ilde gerçekleştirdiği Anadolu buluşmaları toplantılarında kanaat önderleri, yerel yönetimler ve tüketicilerin katılımıyla, iklim değişikliği, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik konularını ele alan VERİMDER’in son durağı Ankara oldu.

VERİMDER’in Dalmaçyalı sponsorluğunda ve Ankara Ticaret Odası iş birliği ile gerçekleştireceği toplantıda SEPEV, İMSAD, ENVER de destekleyenler arasında bulunuyor.

Zirvenin açılış konuşmalarında yapılarda enerji verimliliği derneği VERİMDER başkanı Çağdaş Korkmaz Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gerçekleştirdi.

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz yapılarda enerji verimliliği için çalışmalara devam ettiklerini söyledi ve ekledi: “Doğru yalıtım ile her yıl 12 milyar dolar tasarruf yapılabilir”