Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar G – 10 paralarının tamamı karşısında yükseldi. Güvenli liman olarak görülen paralar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile gidilebilecek bir ticaret anlaşmasını sonuçlandırma konusunda “acelesi olmadığını” belirtmesinin ardından düştü.

Yen ana akım Avrupa Birliği (AB) partilerinin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde popülist partiler karşısında gücünü korumasıyla dört günden bu yana ilk kez geriledi. Euro, İtalya ve Fransa'da seçim sonuçlarının karışık bir tabloyu işaret etmesiyle, erken işlemlerdeki kazancını koruyamadı.

Spot ve opsiyon piyasalarında hacimler, Londra piyasasının Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olmasının etkisiyle düşük seyrediyor. Ayrıca ABD piyasaları da Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olacak.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.3 düşmesinin ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.2 yükseldi. Trump, Japonya ile varılabilecek bir ticaret anlaşması konusunda Japonya'nın Temmuz ayındaki üst meclis seçimi için bekleyeceğini söyledi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 yükselişle 109.58 seviyesini görmesinin ardından kazançlarını azalttı. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 düşerek 1.1190 seviyesinden işlem gördü. Parite gün içi işlemlerde 1.1215'e kadar tırmandı.