Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Traderlar gelecek hafta yaşanacak bir dizi riskli olayı beklerken dolar, ay sonu pozisyonlanmalarının etkisiyle önemli piyasa paraları karşısında düştü.

Kaldıraçlı fonların ve Japon ihracatçıların dolar/yen paritesinde sert bir satış yaptığı belirtiliyor. Parite, satış öncesinde 104.63 ile gün içi yükseğini yeniden test etti. Avustralya Doları, güçlü yuan etkisiyle fonların kısa pozisyonlarını azaltmalarının ardından yükseldi.

Norveç Kronu ham petrol fiyatlarındaki yükselişi takip etti. Diğer G – 10 paralarında işlemler ABD başkanlık seçimi öncesinde cansız bir seyir izledi. Ayrıca Avustralya Merkez Bankası (RBA) 3 Kasım'da para politikasını değerlendirecek.

Sonuy Financial Holdings Döviz analisti Kumiko Ishikawa, “Bugün ay sonu çıkışlarından kaynaklı dolar satışı diğer paraları da etkiliyor. Dikkatlerin Avrupa ve ABD'de artan koronavirüs enfeksiyonlarına dönmesiyle birlikte, oyuncuların risk iştahından kaynaklı dolar satışını tersine çevirmesiyle dolar bu hafta yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) erken saatlerde 1,170.28 puana kadar gerilemesinin ardından TSİ 08.25'te düşüşünü geri aldı.

Avustralya Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.04 yükselişle 0.7032 seviyesinden işlem gördü. Dolar/yen yüzde 0.31 düşüşle 104.29 oldu.