Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanmasının ardından Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) yuan fiksinginde beş ayın en güçlü artışını yapmasıyla G - 10 paralarının çoğu karşısında düştü.

PBOC günlük referans kuru yüzde 0.58 daha güçlü bir seviyeden belirleyerek bölgedeki diğer paraların da Fed'in Çarşamba günkü politika kararı öncesinde dolar karşısında güçlenmesinde etkili oldu. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları kazançlara öncülük etti.

National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Onshore yuan kurunun güçlü belirlenmesi riske karşı hassas paraların yukarı yönlü hareketini destekledi. Buna karşılık FOMC öncesinde dolar üzerinde baskı oluşturdu. PBOC güçlü ekonomi tarafından desteklenen kademeli bir onshore yuan değerlenmesine izin veriyor." dedi.

Dolar/onshore yuan yüzde 0.2 düşüşle 6.7661 ile Mayıs 2019'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşüşle 105.26 ile 28 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden alıcı buldu. Euro/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 124.75 oldu.