Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Doları'nın önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY), kilit önemdeki direnç seviyesine tırmanmasının ardından erken işlemlerdeki yükselişini geri verdi. Avrupa hisse senetlerinin artıda olması da doların yükselişini sınırladı.

Dolar göstergesinin son yükselişinde euro ve sterlinde uzun pozisyonların çözülmesi kilit bir rol oynamıştı. Ayrıca opsiyon yatırımcılarının Euro/Dolar paritesinde 1.1850'nin, sterlin/dolar paritesinde 1.32'nin altında "kısa gamma" olmasından dolayı düşük kullanım fiyatlarına yönelik güçlü talebi de dolar göstergesinin yükselişini desteklemişti.

Avrupa'da bulunan iki trader, özellikle kısa vadeli pozisyonlanmanın artık daha dengeli olduğunu belirtti. Euro işlemlerinde bir haftalık risk reversallar 23 Haziran'dan beri ilk kez 1 seviyesinden işlem gördü.

Euro/dolar paritesi TSİ 13:40'ta yüzde 0.13 ekside 1.1760'tan alıcı buldu. Sterlin/dolar paritesi kayıplarını altıncı güne taşıyarak yüzde 0.37 ekside 1.2934'ten işlem gördü.

Sterlin yatırımcıların Brexit endişelerinin güçlenmesiyle birlikte dolar karşısında bir aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesini gördü. Ayrıca İngiltere'nin virüs kaynaklı olası kısıtlamalara hazırlanması da sterlinin düşüşünde etkili oluyor.

Yaklaşık altı aydan beri tutunduğu trend direncini test eden BBDXY, yüzde 0.11 artıda 1,175.04 puan oldu. Trend çizgisinin üzerinde gelebilecek art arda bir kapanış, endeksin Mart'tan bu yana kilit önemdeki ilk Fibonacci dönüşüne yönelebileceğini işaret ediyor.