Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD hisse vadelilerindeki yükselişin güvenli varlık talebini azaltmasıyla G - 10 paralarının çoğu karşısında geriledi.

ABD Doları'nın önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 düştü. Norveç Kronu G -10 paralarının kazançlarına öncülük etti. Asya'da bulunan traderlara göre Avustralya Doları ihracatçıların alımları ve hızlı para fonlarının dipten alımlarıyla tırmandı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Önceki seansın hareketlerinden bir miktar konsolidasyon görüyoruz. ABD hisse senedi vadelileri biraz yükselerek güvenin artmasına ve dolar pozisyonlarının azalmasına yardımcı oldu." dedi.

Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 0.3 yükselişle 0.7276'dan işlem gördü. ABD Doları/Norveç Kronu yüzde 0.4 düşüşle 9.0404'ten alıcı buldu. Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.1 düşüşle 1.2820'ye geriledi. Sterlin dolar karşısında bu hafta yüzde 3.4 düşerek Mart ayından bu yana en sert haftalık kaybına hazırlanıyor.

Catril, Brexit görüşmelerini işaret ederek "İngiltere'nin ya da Avrupa Birliği'nin (AB) geri adım atacağına ilişkin henüz bir sinyal yok." dedi.

Euro/Dolar paritesi kazançlarını üçüncü güne taşıyarak yüzde 0.2 yükseldi ve 1.1835'ten işlem gördü.