Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, güvenli varlık talebinin azalmasına bağlı olarak ABD Hazine tahvillerindeki düşüşü takip etti ve dolar karşısında geriledi.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yükselerek kazançlarını üçüncü güne taşıdı. Traderlar, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin büyük bir ihtimalle görev süresini tamamlayacağı yönündeki Reuters haberinin de kaldıraçlı fonların yen satmasını tetiklediğini belirtti.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Dolar/yen paritesi, ABD 10 yıllıklarının faizinin önceki seanstaki yükselişi ve Tokyo'da biraz yükselişle açılmasının etkisini hala biraz hissediyor." dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 yükselişle 106.48 seviyesinden işlem gördü. Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 0.1 yükselişle 0.7202'den alıcı buldu.

NBC Financial Markets Asia Ltd. direktörü David Lu, "Yerel ihracatçılar önceki yükseğe yakın bir seviye olan 106.50 üzerinde dolar/yen paritesini satıyorlar." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, traderların Fed Başkanı Jerome Powell'ın Perşembe günkü Jackson Hole konuşmasına göre pozisyonlanmasıyla yüzde 0.1 tırmandı.