DÖVİZ ABONE OL

(13:15'te güncellendi)

Dolar göstergesi, vadeli piyasalarda ABD'de negatif faiz fiyatlaması ve ABD istihdam verisine ilişkin kötümser beklentilerin etkisiyle ikinci günde de düştü.

ABD Doları, Fed yetkililerinin güvercin söylemlerinin merkez bankasının politika faizini sıfırın altına çekeceği yönündeki beklentileri güçlendirmesinin ardından önemli piyasa paralarının çoğu karşısında değer kaybetti. Paralar, Avrupa işlemlerinde çoğunlukla bant içerisinde seyretti. Londra tatil nedeniyle kapalı.

Sumimoto Mitsui DS Asset Management Co. kıdemli stratejisti Masahiro Ichikawa, "Piyasa halihazırda zayıf istihdam rakamlarını fiyatlıyor. Ancak beklenenden kötü gelecek bir veri ABD Hazine tahvili faizleri üzerinde baskı oluşturabilir ve doları daha da aşağı çekebilir. ABD - Çin ticaret görüşmeleriyle ilgili endişeler artıyor." dedi.

Yen düşerken Avustralya Doları, ekonominin Temmuz ayına kadar açılmasına ilişkin üç aşamalı bir planın açıklanmasıyla birlikte yükseldi. ABD ile Çin'in birinci faz ticaret anlaşmasının uygulanması için uygun koşulların oluşturulmasına yönelik taahhütte bulunması risk algısını destekledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) Perşembe günü yüzde 0.4 düşmesinin ardından haftanın son işlem gününde TSİ 13:15'te yüzde 0.16 ekside 1,248.27 puan oldu. 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi yüzde 0.63'te kaldı.

ABD'de Cuma günü açıklanacak Nisan ayı istihdam verisinin 22 milyonluk düşüşü işaret etmesi bekleniyor. Buna göre, koronavirüsten kaynaklı kapanmaların etkisiyle işverenler neredeyse 10 yıllık istihdam artışını tek bir ayda silecek.

(13:15'te güncellendi)

Advertisement