Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar ve ABD Hazine tahvilleri, Beyaz Saray danışmanı Peter Navarro'nun ABD - Çin ticaret anlaşmasına ilişkin yorumlarının bağlam dışına çıkarıldığını söylemesinin ardından kazançlarını geri verdi. ABD Başkanı Donald Trump anlaşmanın tamamen geçerli olduğunu belirtti.

Navarro Fox News'e yaptığı ticaret anlaşması ile ilgili yorumların ciddi bir şekilde bağlam dışına çıkarıldığını söyledi. Çin Komünist Partisi ile aralarındaki güven eksikliğini vurgulamak istediğini belirten bir açıklama yaptı.

National Australia Bank Ltd. Döviz strateji birimi yöneticisi Ray Attrill, "Eğer hikaye alsında sahte haber ise, o zaman döviz ve hisse piyasalarının ilk tepkisinin çoğunu ya da tamamını geri alması mantıklı." dedi.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.3 tırmanmasının ardından yüzde 0.1 düştü. ABD 10 yıllıklarının faizi 2 baz puanlık düşüşün ardından düşüşünü geri alarak yüzde 0.71 ile kapanışa yatay seyretti.

Osaka'da Resona Bank'ın piyasa işlem ofisi müşteri birimi yöneticisi Ryuta Taketomi, "ABD, ekonomi üzerinde çok büyük etkisi olacağı için muhtemelen Çin ile ticaret anlaşmasını gözden çıkarmak istemiyor. Gelişmeleri izlememiz gerekiyor." dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 tırmanarak 107.19 seviyesinden işlem gördü.