Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen gösterge üç aydan bu yana kaydedilen en düşük seviyeyi gördü. Ekonomilerin kademeli olarak yeniden açılması doların güvenli varlık olarak cazibesinin azalmasında etkili oluyor.

ABD Doları Pazartesi günkü kayıplarını korudu. Singapur'da çalışanlar işe geri döndü ve Yeni Zelanda virüse bağlı, kalan kısıtlamaların çoğunun gelecek haftadan itibaren kaldırılabileceğini açıkladı.

Avustralya Doları, merkez bankasının faiz değiştirmemesinin ardından yatay seyretti. Avustralya Merkez Bankası (RBA) ekonomik daralmanın derinliğinin ilk beklentiden daha az olabileceğini belirtti.

IG Asıa Pte. piyasa stratejisti Jingyi Pan, "İşletmelerin yeniden açılması ve toplumsal huzursuzluklara ilişkin iyimserlik doların gücünü baskıladı. Dolar endeksi bu hafta düştü. Yatırımcılar ayrıca ABD - Çin ilişkileriyle ilgili olumsuz haberleri de göz ardı etti." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) 12 Mart'ta bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından fazla değişmedi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.66 seviyesinde kaldı.

Konuya yakın kaynaklar Çinli hükümet yetkililerinin kamunun sahip olduğu büyük tarım şirketlerine bazı ABD tarım ürünlerinde alımları durdurmalarını söylediğini belirtti.

IG Asia'dan Pan, "İnişli çıkışlı bir yol için riskler hala duruyor. ABD Doları yol boyunca gücünü bir miktar geri kazanabilir." dedi.