Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar göstergesi, ABD parasında alınan kısa pozisyonlarda Cuma günü görülen azalmanın etkisini kaybetmesiyle birlikte yükselişini geri aldı. Sonrasında yeniden yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin (BBDXY) yüzde 0.3 yükselişmesinin ardından traderların dikkati ABD pandemi teşviki ve Fed yetkililerinin gerçekleştirecekleri konuşmalara döndü. Dolar, önemli paralar karşısında dalgalı seyrediyor.

Asya hisselerindeki yükseliş ve bölgedeki imalat faaliyetlerinin geçen ay bir miktar hız kazandığını gösteren veriler de güveni destekledi.

Singapur'da DailyFX stratejisti Margaret Yang, "Nikkei ve Şanghay endeksleri Asya piyasalarındaki risk iştahını destekliyor ve doların düşmesine neden oluyor. Bu, Asya Pasifik ülkelerinde, özellikle de Çin ve Japonya'da virüsün ABD ve Avrupa'ya kıyasla daha iyi yönetilmesini yansıtıyor." dedi.

BBDXY, gün içi işlemlerde dalgalı seyretmesinin ardından TSİ 10:10'da yüzde 0.21 artıda 1,181,53 puan oldu. Avustralya Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.4 düşmesinin ardından yüzde 0.38 yükseldi. Dolar/yen paritesi 105.87'den işlem gördü.