Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Beyaz Saray ve Kongre'nin teşvik planı üzerinde anlaşmaya varmasının ardından risk iştahının artmasıyla önemli piyasa paralarının çoğu karşısında değer kaybetti. Sterlin ve emtia paraları en fazla yükselenler arasında yer aldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Trump yönetiminin Senato'daki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler ile yaklaşık 2 trilyon dolarlık harcama ve vergi indirimini içeren kurtarma paketi üzerinde anlaşmasının ardından yüzde 0.7 düştü. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan düşüşle yüzde 0.82'ye geriledi.

BDSwiss stratejisti Marshall Gittler, "Piyasalar ABD'nin paketinin -Fed'in hamleleriyle birlikte- virüs kaynaklı finansal krizin sonu olarak görüyor. En fazla fayda sağlayan, en fazla hırpalanmış olan emtia paraları olacak." dedi.

Norveç Kronu, petrol fiyatlarının tırmanmasıyla birlikte G - 10 paraları arasında en fazla yükselen oldu. Dolar/Kron paritesi yüzde 2'den fazla düşerek 10.8507'ye geriledi.

Sterlin kronu takip ederek yüzde 1.8 tırmandı ve 1.1973 ile bir haftanın en yüksek seviyesini gördü. Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda dolarlarında da benzer ralliler yaşandı.

Euro, dolar karşısındaki yükselişini üçüncü güne taşıdı. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 artıda 1.0809'dan işlem gördü.