Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen küresel ticaret risklerinin güvenli varlık talebini artırmasıyla birlikte dolar karşısında iki haftanın zirvesine yükselirken, İsviçre Frankı yükseldi. Fed'in bu ayki politika toplantısında faiz indirimine gideceği yönündeki trader beklentileri de doların zayıflamasında etkili oldu.

Tokyo'da Credit Agricole CIB'in Döviz birimi idari direktörü Yuji Saito, “Dolar, ticaret endişelerinin son zamanlarda artmasıyla geniş çaplı aşağı yönlü baskı altında. Piyasa jeopolitik riskler ve Brexit gelişmeleri karşısında endişelenmeye başlıyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi 107.64 ile 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından TSİ 08:50'de yüzde 0.23 düşüşle 107.69'dan işlem gördü. Asya'da bulunan döviz traderlarına göre kaldıraçlı fonlar ile makro fonların satışlarının etkisiyle parite, seans düşüğünü gördü.

Dolar/frank paritesi yüzde 0.2 çekilerek 0.9853'ten işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) kayıplarının ikinci gününde yüzde 0.1 düştü. ABD 10 yıllıklarının faizi Çarşamba günü 6 baz puan azalmasının ardındna yüzde 2.05'te sabit kaldı.

Tokyo'da Sony Financial Holdings döviz analisti Kumiko Ishikawa, “ABD – Çin ticaret endişelerinin ABD tahvil faizlerini ve hisselerini aşağı çekmesiyle riskten kaçış algısı yeniden artıyor. Piyasa Fed'den bu ay 25 bp faiz indirimi bekliyor ve bu görüş ABD'den daha güçlü bir veri gelse bile büyük ihtimalle değişmeyecek.” dedi.