Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Fed'in Temmuz toplantısına ilişkin tutanakların yayınlanmasının ardından Asya hisseleri baskılanırken, dolar göstergesi ve ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Fed tutanakları bankanın Eylül ayı para politikasına ilişkin ipucu vermedi.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) TSİ 09:25'te yüzde 0.11 yükseldi. Avustralya Doları G – 10 paralarının kayıplarına öncülük etti. Hong Kong hisse endeksi yüzde 2 düştü.

Asya'da bulunan traderlar, tutanakların risk iştahını olumsuz etkilemesinin ardından hızlı para hesaplarının Avustralya ve Yeni Zelanda dolarlarında uzun pozisyonlarını azalttıklarını belirtti.

Tokyo'da Shinkin Asset Management Co. baş piyasa analisti Jun Kato, “FOMC tutanakları o kadar güvercin değildi ve ABD faizleri daha fazla düşmeyi sonlandırmış gibi görünüyor. ABD faizleri sert bir şekilde yükselmeyi sürdürmeyebilir. Ancak pek fazla düşmeyecekleri beklentisi deniz ve hisselerde ayarlamalara neden oluyor.” dedi.

Avustralya Doları/ABD Doları paritesi erken işlemlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.1 düşüşle 0.7175'ten işlem gördü.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü 1 baz puan yükselmesinin ardından 2 bp düşüşle yüzde 0.66'ya geriledi.

Dolar/yen paritesi önceki seansta 31 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 düşüşle 106.07'den işlem gördü.