Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, ABD'in Çin mallarına yönelik vergi artırımının ardından Çin'in misilleme yapacağını açıklaması sonrasında güvenli varlık talebinin etkisiyle tırmandı.

Traderlar ilk aşamada ticaret görüşmelerinin Cuma günü devam edeceği iyimserliğiyle yen sattı. Sonrasında ise ABD vergi artırımının devreye girmesiyle yen talebi arttı. Çin'in misilleme açıklamasının ardından Avustralya Doları yüzde 0.4'lük gün içi kazancını geri verdi.

Hong Kong'da Credit Agricole Döviz stratejisti David Forrester, “Vergi artırımının ötesinde, piyasaların tepkisi ABD ile Çin'in görüşmeleri sürdürmesine bağlı olacak. Eğer her ikisi de müzakerelerde çekilirse riskte önemli ölçüde artış olur.” dedi.

Dolar/yen paritesi 109.62'ye kadar gerilemesinin ardından TSİ 09:23'te yüzde 0.01 düşüşle 109.73 seviyesinden işlem gördü. Parite yüzde 1.3 düşüş ile yedi haftanın en sert haftalık kaybına hazırlanıyor.

Dolar/yen paritesi ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devet Başkanı Xi Jinping ile telefonla görüşebileceğini açıklamasının ardından erken işlemlerde yüzde 0.3 yükselmişti.