Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolarda ralli hız kesmiyor.

Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı jeopolitik gerilim etkisini sürdürürken dolar para birimleri karşısında güçlenmeye devam ediyor.

Bloomberg dolar endeksi Temmuz 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi görürken Euro/Dolar paritesi de Mayıs 2020'den bu yana ilk kez 1,10 seviyesinin altını test etti.

2021 yılının başlarında euro/dolar paritesi 1,23 seviyesine kadar çıkmıştı.

Fed Başkanı Powell'dan mesajlar

Fed Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi’nin ardından Senato’da da muhtemelen 25 baz puan olmak üzere martta faiz artışı yolunda olduklarını söyledi.

Powell buna ek olarak savaş koşulları sebebiyle sıkılaştırma döngüsünü “dikkatli bir şekilde” yürütmeleri gerektiğini söyledi. Powell aynı zamanda yükselen petrol fiyatlarının etkisine dikkat çekerek gerekirse daha hızlı faiz artırımına banka olarak hazır olduklarını söyledi.

Şahin duruşuyla bilinen Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de mart ayında 25 baz puan faiz artışını desteklediğini belirtti. Mester CNBC’ye yaptığı açıklamada, enflasyonun beklendiği ölçüde ılımlaşmaması durumunda Fed’in daha agresif sıkılaşma yapmak durumunda kalacağını bildirdi.