Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.94 ile 2 haftanın zirvesine yükselen dolar, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın açıklamalarıyla 5.91'e geriledi. Dolar bugün 5.90 - 5.93 bandında dalgalanıyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal dün Davos'ta verdiği bir mülakatta faiz konusunda manevra alanını 2019'da önden yüklemeli kullandıklarını söylemişti.

Borsa İstanbul 100 endeksi günlerdir rekor yüksek seviyelere çıkmasının ardından dünü yüzde 0,65 değer kaybıyla 122.747,08 puandan tamamladı. 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi % 1.10 düşüşle % 10.78 düzeyine gerilerken iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi % 10.30 düzeyinde kaldı.

Piyasalarda bugün Merkez Bankası'nın PPK özeti, Ocak ayı Tüketici Güveni, Davos zirvesi ve Avrupa Merkez Bankası faiz toplantısı takip edilecek. Çin'de başlayan virüs salgını da piyasaların gündemindeki yerini koruyor.

"YUKARI YÖNLÜ RİSK SÜRÜYOR"

Ünlü Menkul Değerler paylaştığı bir notta "Hafta başından bu yana net şekilde yukarı yönlü bir eğilim sergileyen USD/TL 5,93 seviyesinin üzerine yerleşmiş durumda. Bu bölgede kalındıkça yukarı yönlü risklerin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Dolayısıyla teknik açıdan 5,95’e doğru bir yönelimin önünde güçlü bir engel bulunmuyor. Kurun seyri açısından bugün PPK özetlerinde TCMB’nin vereceği mesajları ve Tüketici Güven Endeksinin ortaya koyacağı tabloyu da yakından takip edeceğiz. Ancak TCMB yeni bir mesaj vermedikçe özetlerin kur üzerindeki etkisinin limitli kalacağını tahmin ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.