Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dolar/TL 'de haftanın ilk işlem gününde görülen düşüş ivmesi devam ediyor.

Pazartesi günü 6 ayın ardından ilk kez 7 seviyesinin altına inen dolar/TL kuru ikinci işlem gününün ilk işlemlerinde de aşağı yönlü bir seyir izledi. Kurda 6,90'ın altı da test edildi. Küresel piyasalarda doların da gerilediği görüldü. Bloomberg Dolar Endeksi ilk işlemlerde yüzde 0,1 düşüş kaydetti. Gelişmekte olan ülke para birimleri Güney Afrika randı öncülüğünde dolara karşı artıda.

Türkiye'nin risk primi 283 baz puan seviyesine kadar çekildi. Gösterge tahvil faizi ise yüzde 14,81 seviyesinde.

Türkiye-ABD Dışişleri Bakanları ilk kez görüştü

ABD ve Türkiye arasında Biden yönetiminde ilk kez dışişleri bakanları seviyesinde görüşme gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD’li mevkidaşı Antony Blinken, S-400’lerden Gara katliamına kadar birçok konuyu telefon görüşmesinde ele aldı.

ABD’nin görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında Gara katliamından PKK’nın sorumlu olduğunun teyit edildiği belirtildi. ABD açıklamasına göre Blinken görüşmede Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemini tutmama çağrısı yaptı. Açıklamada “İki taraf Suriye’deki savaşın siyasi çözümü için destek ve işbirliklerini artırma vaadinde bulundu.” denildi.

Türk Dışişleri’nden yapılan açıklamada ise görüşmede ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığı, bölgesel meseleler ile terörizmle mücadele, S-400, Suriye ve Doğu Akdeniz konularına değinildiği belirtildi. Açıklamada “ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalardan duyduğumuz rahatsızlık da dile getirildi” ifadeleri kullanıldı.