Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası 5.85'in altına gerileyen dolar yeni güne 5.85'de başladı, kur daha sonra 5.87'ye yükseldi. Merkez Bankası dün politika faizini 75 baz puan indirerek % 11.25'e çekti. Gün içinde 5.89'u gören dolar indirimin beklentiye paralel olması nedeniyle 5.84'e kadar geriledi.

Karara metninde enflasyon beklentilerinde genele yayılan bir düzelmenin olduğu, enflasyon beklentilerinin yıl sonu tahminiyle büyük ölçüde uyumlu olduğu ve ölçülü bir indirim yapıldığı ifade edildi.

Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı ve ekonomist Özlem Derici Şengül Bloomberg HT'ye indirime dair "75 - 100 baz puan indirimi fiyatlanmaya başlanmıştı o yüzden piyasaya agresif yansımasını görmedik" yorumunu yaptı.

Şeker Yatırım "Dolar/TL kurunda 5.8504 aşağısına inip kalıcı olursa Türk Lirası lehine işlemlerin devam etmesi beklenebilir. Bu durumda 5.83 ve 5.8147 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir" değerlendirmesini yaptı.

Yine dün açıklanan veriye göre yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduat hesabı 196.06 milyar dolar olarak rekor seviyeye yükseldi.

Yurt içinde bugün kuru etkileyecek kritik bir veri bulunmazken ABD'de sanayi üretimi, konut başlangıçları ve Tüketici Güveni verileri takip edilecek.