Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(14.05'te güncellendi)

Çarşamba gününü 7.7063 seviyesinden kapatan Dolar/TL kuru, bugün sabah saatlerinde yatay bir seyir izledi. Kur, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından sert düşüşle 7.51'li seviyelere kadar çekildi.

Merkez Bankası, yeni Başkan Naci Ağbal'ın ilk toplantısında politika faizini yüzde 10.25'ten yüzde 15 seviyesine çıkardı. Banka tüm fonlamanın haftalık repodan yapılmasına karar verdi.

Geçen haftaki yoğun ekonomi gündeminin ardından beklentiler bankanın politika faizinde güçlü bir artırımına gideceği yönündeydi.

TCMB'nin Ekim toplantısından bu yana ekonomi yönetiminde köklü değişiklikler yaşandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 7 Kasım'da Murat Uysal TCMB başkanlığından alınarak yerine eski maliye bakanlarından Naci Ağbal atandı. Sonrasında ise Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. Hafta başında yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Lütfi Elvan atandı.

Ayrıca Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni döneme ilişkin mesajları da piyasanın faiz artırımı beklentilerini güçlendirmişti.

Dolar/TL kuru TSİ 14.05'te 7.5668'den işlem gördü. Euro/TL 8.9619'dan alıcı buluyor. Kur sepeti 8.2612 oldu.

Dün günü yüzde 2.78 yükselişle tamamlayan BIST 100 Endeksi Perşembe gününe ekside başladı. Borsada düşüş, TCMB'nin kararı öncesinde yüzde 1 civarındaydı. Gösterge endeks kararın ardından yüzde 0.64 yükseldi.