Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL yarınki Merkez Bankası kararı öncesi 5.88'de güne başladı, kur daha sonra 5.9002'ye yükseldi.

Dün 6.52 - 6.57 bandında dalgalanan euro bu sabah 6.56'da, sepet kur hafif artışla 6.23'te işlem görüyor. BİST 100 Endeksi bugün de 121 bin 579 puanla rekor tazeledi. Hisse senetleri Mayıs'ta gördüğü dip seviyeden bu yana % 45 oranında yükseldi.  

Bugün içeride bütçe dengesi ve ABD'de ÜFE verisi takip edilecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararı da piyasaların radarında olacak. Bloomberg HT anketine göre bankanın 75 baz puan faiz indirmesi bekleniyor. Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Özlem Bayraktar Gökşen Bloomberg HT'ye 50 - 100 baz puan civarında indirimin TL'de çok fazla etkisi olmayacağını söyledi.  

Info Yatırım'dan Yunus Şahin doların 5.85'in altına gelmekte zorlandığını belirterek "yarın Merkez'den 50 baz puan indirim beklentisi var. Önceki toplantılarda beklentilerin üzerinde indirim yapılmasına rağmen dolar değer kazanmıştı ama artık negatif reel faize geçmek üzereyiz dolayısıyla beklentilerin üzerinde indirim olursa kurun tepkisi bu sefer farklı olabilir" yorumunu yaptı.

Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül de faiz indiriminin Türk Lirası üzerinde büyük bir reaksiyona neden olmayacağını belirterek "kurda son dönemdeki yukarı hareketi de faiz indirim beklentilerine bağlıyorum. Faiz indirimi yapılmazsa dolar/TL belki 5.85'in biraz altına inebilir" yorumunu yaptı.

Bu sabah dolar karşısında en fazla düşen para birimi % 0.2 ile Filipin pesosu oldu, çoğu para birimi ise yatay seyretti