Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye büyüme beklentisini yukarı yönlü revize eden kurumlar arasına yenisi eklendi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), salgın sonrası kaydedilen toparlanmaya dikkat çekerek Türkiye ekonomisi için bu yılki büyüme tahminini yüzde 5'ten yüzde 5,5'e yükseltti.

Kuruluş turizm sezonunun uzun sürmesi halinde ekonomik büyümenin tahminleri bir miktar aşabileceğini, turizm sezonunda öngörülen canlanmanın yavaşlaması ve aşıların yeni koronavirüs
varyantlarına karşı diğer varyantlara olduğu kadar etkili olamaması halinde aşağı yönlü riskler oluşabileceğine dikkat çekti.

İlgili haberler

EBRD'nin bölge ekonomilerinden sorumlu başekonomisti Roger Kelly, Bloomberg HT yayınında Türkiye ekonomisine ilişkin olarak "Türkiye ekonomisinin 2020'de kaydettiği güçlü ivmenin 2021'de devam ettiğini gördük. Bazı göstergelere bakıldığında ikinci çeyrekte bir yavaşlama var. Bunun nedeni salgına ilişkin alınan kısıtlamalar. Yılın geri kalanı için güçlü bir performans bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisi Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyürken, hükümet büyümenin ikinci çeyrekte, salgın nedeniyle keskin yavaşlama kaydedilen geçen yıla kıyasla yüzde 20'ye yükseleceğini öngörüyor.