Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yapılan açıklamada bankanın Türkiye finansmanını 2019’daki 1 milyar eurodan 2020’de 1,7 milyar euroya yükselttiği bildirildi. 2019’da 35 projeye, 2020’de 33 projeye finansman sağlandı. EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, “2021’de odak noktamız sadece şirketlerin krizde hayatta kalmalarını desteklemek değil, aynı zamanda daha güçlü ve daha sürdürülebilir bir yapıda olmalarına yardımcı olmak olacak” değerlendirmesini yaptı.

EBRD Başkan Vekili Jürgen Rigterink, daha önce yaptığı bir açıklamada Türkiye'nin, faaliyet gösterdikleri en önemli ülke olmaya devam edeceğini belirterek, "Geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 1 milyar euro seviyesinde yatırım yapmıştık. Türkiye'de bu yıl şimdiye kadar, imalat, bankacılık ve yenilenebilir enerji gibi pek çok farklı sektörde 1 milyar euronun üzerinde yatırım yaptık. Bu yılın sonunda yatırımlarımızın 1,3-1,5 milyar euro seviyelerine ulaşmasını bekliyorum." demişti.

Aralık ayındaysa Garanti BBVA proje finansmanı ve ticari kredilerin finansmanı için EBRD ile risk paylaşımı çerçeve sözleşmesi imzalamıştı.

Garanti BBVA'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre EBRD, sözleşme ile Garanti Bankası'nın kullandıracağı dolar, euro veya TL cinsi proje finansmanı ve ticari kredilere yüzde 50'ye kadar katılım sağlayabilecekti.