Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'e konuk olan Econs Danışmanlık Kurucu Ortağı Ferhat Yükseltürk Türk varlıklarının çok cazip olduğunu ancak Türkiye'nin kendine has riskleri olduğunu ve ancak bu riskler bertaraf edilince hızlı sermaye girişi olacağını söyledi.

Şu an bankacılık sektörü ve genel olarak tüm Türk varlıklarının çok cazip olduğunu söyleyen Yükseltürk "çoğu yabancı uygun pozisyondan girebilmek açısından bekliyor ancak Türkiye'nin kendine has riskleri buna engel. Kendi yarattığımız riskler ve jeopolitik riskler nedeniyle maalesef manşetlerde ön plana çıkan bir ülkeyiz. Bu riskleri atlatınca hızlı bir sermaye girişi göreceğiz, yatırımcıların inanılmaz getiri sağladığı bir dönem yaşayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Yükseltürk daha olumlu bir tablo için gerekenleri de "büyük risk faktörleri ortadan kalkmadan buralar uygundur ve TL varlıkları hızla yukarı yönde hareket eder gibi bir tablo da göremiyoruz. Seçim belirsizliği ve S400 meselesinde önümüzü görünce buralarda daha olumlu fiyatlamalar görebiliriz" şeklinde sıraladı.

"MERKEZ'İN HAMLESİ REZERV ARTIRICI BİR ADIM"

Yılın 2. yarısı için çok olumlu tablo çizemediklerini belirten Yükseltürk işsizlik artışı ve iç talebin hızla daralacak olmasıyla sorunlu kredilerde de artış olacağını belirtti.

Yükseltürk ayrıca Merkez Bankası'nın bugünkü Dövize zorunlu karşılık adımını 'rezervleri artırıcı bir adım' olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.