Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Ekonomi ve siyaset gündemi - 2 Aralık 2025

Ekonomi ve siyaset gündemi - 2 Aralık 2025

  • Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar...

Giriş: 02 Aralık 2025, Salı 06:12
Güncelleme: 02 Aralık 2025, Salı 06:12

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'ne katılacak.

(Ankara/14.00)

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsmail Somoni Anıtı'na ziyarette bulunacak ve çelenk bırakma törenine katılacak, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edilecek.

- Tacikistan Ali Meclisi Milli Meclis Başkanı Rüstem İmamali ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Temsilciler Meclisi Başkanı Fayzali İdizoda ile bir araya gelecek.

(Duşanbe)

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen "Aile ve Nüfus On Yılına Doğru Uluslararası Sempozyumu"nun kapanış programına katılacak.

(Ankara/16.30)

EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Pakistan arasında gerçekleştirilecek, Pakistan'ın deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama ve üretim anlaşması törenine katılacak.

(İslamabad)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

3- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, D-8 Ticaret Bakanları Zirvesi'ne katılacak.

(Kahire)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Gazze'deki ateşkes süreci, İsrail'in ateşkes ihlalleri, bölgedeki insani durum ve gelişmelerin uluslararası alandaki yansımaları takip ediliyor.

(Gazze/Kudüs)