Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi- 23 Mayıs 2019

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı ile ATO Congresium'da 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder'i kabul edecek, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/13.00/14.30/16.00/20.10)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ATO Congresium'da düzenlenecek 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutköy'de muhtarlarla bir araya gelecek, esnaf ziyareti yapacak, "STK-Karadenizli Dernekler ile Buluşma" etkinliğine, Gaziosmanpaşa Belediyesi Lise Gençliği İftarı'na, Avcılar Trabzon Dernekleri Buluşması'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00-23.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin kanun teklifinin tümü oylanacak, Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İVME Finansman Paketi"ni açıklayacak.

(İstanbul/13.30)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Fransa'da İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Paris)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Almanya'da düzenlenen 2019 Uluslararası Ulaştırma Forumu'na katılacak ve farklı ülkelerin bakanlarıyla ikili temaslarda bulunacak.

(Leipzig)

4- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "12. Çalışma Meclisi: Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak" programına katılacak.

(Ankara/16.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- TCMB, mayıs ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranını paylaşacak.

(Ankara/10.00)

7- TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

8- TÜİK, mayıs ayı sektörel güven endekslerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'da Ahıskalı Türklerle iftarda bir araya gelecek.

(Çimkent)

2- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar'ın başbakanlık görevini devralmasının ardından hükümet kurma süreci takip ediliyor.

(Ankara)

3- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Halep)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Darbe teşebbüsünde, Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 76’sı tutuklu 159 sanığın yargılanması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılanması, 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

AA