Advertisement
HABERLER ABONE OL

Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu bölgede yaşanan depremi Açıl Sezen'in sunduğu Finans Merkezi programına değerlendirdi.

Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan, "Şehrimizde konut stoğunun sıkıntılı olduğunu biliyorduk. Daha önce meydana gelen Kovancılar depreminin ardından Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmada Elazığ'daki binalarla ilgili durumun korkunç olduğuna dair raporların olduğunu biliyoruz. Ancak o günden sonra bu binaların dönüşümü ile ilgili çalışmalar istediğimiz boyutta olmadı. En son depremde de bu binaların az bir kısmı yıkıldı ancak büyük bir kısmı ise orta ve ağır hasarlı olarak tepki verdi" şeklinde konuştu.

Arslan, "Şehrin ekonomik yapısı bundan çok olumsuz etkilenecek. Köy evlerinin neredeyse tamamı yıkılmış durumda. Bunlar çok ürkütücü rakamlar. Her türlü yapısal tedbirin alınmasını istiyoruz.
Şehirdeki ekonomi durma noktasında. İnsanların kredi borçları var. İlimizin Malatya ile birlikte afet bölgesi ilan edilmesi kaçınılmaz. Şehirdeki ekonomik sarsıntıyı gidermek için afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz" iafdelerini kullandı.

Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Bölgemizdeki binaların çoğu eski. Yeni yönetmeliğe uymayan binaların çoğu hasar gördü. Köylerdeki kerpiç evlerin tamamı yaşanmaz halde" dedi.

Sadıkoğlu, "Tek tesellimiz şiddetli depreme rağmen ölü sayımızın az olması. Şehirde ticaretin bıçak gibi kesilmesi sözkonusu. Yardım seferberliği için herkese teşekkür ederiz. Deprem şehrimizde ekonomikl anlamda büyük sıkıntıya neden oldu. Önlemleri almalıyız. Elazığ ve Malatya'nın afet bölgesi ilan edilmesi kaçınılmaz bir durum" şeklinde konuştu.