Advertisement
HABERLER ABONE OL

The Information'ın Cumartesi günü yatırımcılara yaptığı bir sunuma dayandırdığı haberine göre, ABD'li iş adamı Elon Musk yakın zamanda yatırımcılara yapay zeka girişimi xAI'ın yapay zeka sohbet robotu Grok'un bir sonraki sürümüne güç verecek bir süper bilgisayar yapmayı planladığını söyledi.

Rapora göre Musk, önerilen süper bilgisayarı 2025 sonbaharına kadar çalıştırmayı istediğini belirterek, xAI'ın devasa bilgisayarı geliştirmek için Oracle ile ortaklık kurabileceğini de sözlerine ekledi.

The Information, Musk'ın mayıs ayında yatırımcılara yaptığı bir sunumdan alıntı yaparak, tamamlandığında bağlantılı çip gruplarının (Nvidia'nın amiral gemisi H100 grafik işlem birimleri (GPU'lar)) bugün var olan en büyük GPU kümelerinin en az dört katı büyüklüğünde olacağını bildirdi.

Nvidia'nın güçlü GPU'lardan oluşan H100 ailesi, yapay zeka için veri merkezi çip pazarına hakim durumda ancak yüksek talep nedeniyle elde edilmesi zor olabiliyor.

Musk, Microsoft destekli OpenAI ve Alphabet'in Google'ına rakip olarak geçen yıl xAI'ı kurdu. Musk ayrıca OpenAI'ın kurucu ortağı oldu.