Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu'nun(SPK) konu ile ilgili Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, emeklilik fon paylarının kayda alınma başvurusu ile ilgili Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin beşinci ve sekizinci fıkraları değiştirildi.Yapılan değişiklik ile tanıtım formunun ve SPK tarafından onaylı izahnamenin, izin yazısının şirket tarafından tebellüğ edildiği tarihi izleyen on iş günü içerisinde KAP'ta ilan edilmesi zorunlu olacak, ayrıca ticaret siciline tescil ve TTSG'de ilan edilmeyecek.

Ancak, izahnamenin nerede yayımlandığı hususu ticaret siciline tescil ettirilecek ve TTSG'de ilan olunacak. TTSG ilanı, takip eden altı iş günü içerisinde Kurula gönderilecek. Tanıtım formu, izahnamenin nerede yayımlandığı hususuna ilişkin ticaret siciline tescil tarihi belirtilerek KAP'ta güncellenecek.

Değişiklikler ve yeni hususlar, SPK'nın onayı alınmadan izahnamede değişiklik yapılarak katılımcılara açıklanamayacak ve uygulamaya konulamayacak. SPK'dan onay alındıktan sonra izahname tadil metni yeni hususların yürürlüğe giriş tarihinde KAP'ta ilan edilecek. İzahname tadil metninin nerede yayımlandığı hususu ticaret siciline tescil ettirilecek ve TTSG'de ilan olunacak.

TTSG ilanı, takip eden altı iş günü içerisinde Kurula gönderilecek.Yönetmeliğin "Pay sayısının artırılması ve artırılan tutarı temsil eden fon paylarının kayda alınması" başlığı altındaki ikinci fıkra " Başvurunun Kurulca uygun görülmesi sonucunda, içtüzük ve izahname tadil metinleri Kurulca onaylanır ve artırılan pay sayısı Kurulca kayda alınır. Kayda almayı takiben, içtüzük tadil metni izin yazısının şirket tarafından tebellüğ edildiği tarihi izleyen altı iş günü içinde şirketin merkezinin bulunduğu yerin ticaret siciline tescil ve TTSG ile KAP'ta ilan edilir. İzahname tadil metninin ise nerede yayımlandığı hususu ticaret siciline tescil ettirilir ve TTSG'de ilan olunur.

TTSG ilanı, takip eden altı iş günü içerisinde Kurula gönderilir " şeklinde değiştirildi.Yönetmeliğe eklenen bir fıkra ile Kurul, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun uygun görüşünü alarak fon türü bazında fon portföyüne alınacak varlık ve işlemlere ilişkin olarak bu Yönetmelikte yer alan oranlardan farklı asgari ve/veya azami oranlar belirleyebilecek.Yapılan bir başka değişiklikle izahnamenin ve tanıtım formunun katılımcıların anlayabileceği açıklıkta ve okunaklı bir şekilde yazılması zorunlu olacak.