Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dubai merkezli Emirates Airline’ı 30 seneyi aşkın görev süresi içerisinde dünyanın en büyük şirketi haline getirirken, bütün bir havacılık sektörünü de dönüştüren Tim Clark Haziran ayında emekli olmaya hazırlanıyor.

70 yaşındaki Clark, devlete ait şirkete kurucu icra ekibin parçası olarak 1985’de katıldı ve 18 yıl sonra ise şirketin direksiyonuna geçti. Clark, görev yaptığı dönemde, Emirates'i, Asia-Pasifik, ABD , Avrupa ve Afrika arası uzun mesafe seyahatler için Dubai’yi bir ana aktarma merkezi olarak kullanarak, küresel bir güç merkezi haline getirdi.

Başkan Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Bloomberg tarafından ulaşılan şirket içi yazışmada, “İçinden geçtiğimiz savaşlar, ekonomik durgunluklar, doğal ya da beşeri afetler ve sektörde yaşanan krizler süresince, Tim Emirates’i hünerle yöneterek ve büyümesine katkıda bulunarak bugün bulunduğu konuma taşıdı” dedi ve Clark’ın şirkette danışman rolünde devam edeceğini belirtti.

Uzun görev süresi boyunca Clark zamana ayak uydurmak zorunda kaldı. Küçük uçakların uzun yol yapabilmesiyle beraber, düşük maliyetli havayollarının zamanla kıtalararası güzergahlarda uçabilmeye başlamasıyla, kendisinin “yaklaşan fırtına” olarak tanımladığı bu tehdide karşı, Clark Emirates’ın iş modelinin belkemiğini oluşturan kıtalararası rotalardaki operasyonlarını, yine Dubai’ye ait Flydubai gibi ekonomik havayolları ile bağlarını kuvvetlendirerek korudu.