Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Enerjisa ilk çeyrekte 449 milyon TL olan piyasa beklentisini aşarak 522 milyon TL net kâr açıkladı. 2021’in ilk çeyreğinde gelirlerini yıllık yüzde 2 artırarak 5,9 milyar dolar olarak açıklayan şirket, bir önceki çeyrek 4,8 milyar dolar gelir elde etmiş fakat 259 milyon TL net zarar yazmıştı.

Faaliyet gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artıran Enerjisa, net kâr marjını 313 baz puan artırdı. Şirketin toplam varlıkları da geçen senenin ilk çeyreğine göre yüzde 4 artarken, yükümlülükleri de yüzde 4 artış kaydetti.

Bilançodaki en büyük değişim ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 88 artan maddi duran varlıklar kaleminde gerçekleşti.

Oyak Yatırım ise faaliyet kazancındaki artışın perakende satışlardaki güçlü büyümenin yanında sermaye masraflarındaki geri dönüş ve yüksek finansal getirilerden kaynaklandığını vurguladı.

2021’de Enerjisa için faaliyet kazancı ve net kâr hedeflerini değiştirmediklerini belirten Oyak Yatırım, hisse hedef fiyatını 14,50’den 14,00’e düşürdüklerini söyledi. Buna rağmen hissenin derecesini ‘piyasaya paralel’den ‘üstün performans’a güncellediklerini belirten aracı kurum, yeni hedeflerinin yüzde 33’lük potansiyel bir yükselişe işaret ettiğine dikkat çekti.

Yapı Kredi Yatırım da faaliyet gelirlerindeki artışın faaliyet gelirlerinin %84’ünü oluşturan dağıtım iş kolundan kaynaklandığını belirterek, “Dağıtım faaliyet gelirlerindeki artışın sebebi olarak Düzenlenmiş Varlık Tabanındaki artışa bağlı olarak artan finansal geliri ve yatırım harcamaları geri ödemelerini söyleyebiliriz” diye ifade etti.